Restauracja z grillem, steki, wołowina, burgery, Kraków Rynek

 

OD A DO Z

Wykrawany ze środka polędwicy wołowej - Chateaubriand Kraków Rynek

Chateaubriand

kawałek wykrawany ze środka polędwicy wołowej

Chateaubriand jest wykrawany z grubego, podzielonego na dwie części końca polędwicy wołowej. Nie zawiera tłuszczu, ścięgien, ani błon.

Najlepsza część polędwicy wołowej - Filet Mignon Kraków Rynek

Filet Mignon

wykrawany z najlepszej części polędwicy wołowej

Jest wyjątkowo delikatny, a jego waga wynosi 200 lub 300 g.

Dania z grilla - New York Strip Kraków Rynek

New York Strip

Ten kawałek o grubości do 2,5 centymetra nadaje się idealnie na grill i nazywany jest także Club Steak. Wycina się go ze środkowej części grzbietu krowy. Mięso mięśniowe otoczone jest warstwą tłuszczu i może zawierać kości żebrowe.

Restaruacja z grillem - T-bone Kraków Rynek

T-Bone

T-Bone to klasyk. Wycina się go z tylnej części grzbietu, a swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu kształtowi kości.

Mięso z grilla - Rib Eye Kraków Rynek

Rib Eye

Rib Eye jest kawałkiem z przedniej części grzbietu. Idealnie nadaje się do krótkiego smażenia. W jego środku znajduje się włókno mięśniowe, które wyglądem przypomina oko. Rib Eye jest wyjątkowo soczysty i intensywny w smaku, dzięki drobnej strukturze tłuszczu.

Z przedniej części grzbietu - Tomahawk Kraków Rynek

Tomahawk

Tomahawk to Rib Eye z wyjątkowo długą kością z przedniej części grzbietu. Ta wyróżniająca się forma przypomina siekierę rdzennych mieszkańców Ameryki Północnej.

Stek z rumsztyku wołowego - Sirloin Kraków Rynek

Sirloin - rumsztyk

Sirloin jest stekiem z rumsztyku wołowego, który idealnie nadaje się do smażenia i duszenia.

Dania z grilla - New York Strip Kraków Rynek

© Rzeźnik 2018. | Ciasteczka i RODO| Projekt i wykonanie strony: Leo Design Sławomir Wielgos.